חברים שלום רב,

לאחרונה, פנו אליי מספר חברים ולקוחות בשאלה –

מה עדיף ? דף נחיתה או אתר אינטרנט?

 

האמת, שבתחילה לא התבלבלתי ואמרתי "ברור שאתר אינטרנט". אבל אז הבנתי, שאני חייב להם הסבר.

אז למי שהסברתי והבין – הבלוג הזה הוא ערך מוסף וחיזוק.

למי שהסברתי ולא הבין – הבלוג הזה עשוי לעזור.

ולמי שלא הסברתי – הנה הסבר גם בלי שביקשתם… אני בטוח שרציתם לשאול…

למה קיימים דפי נחיתה?

באופן כללי: דף נחיתה הוא הדף הראשון שאליו הגולש נוחת מאתר אחר (זה יכול חלק מאתר כולל של מאות או עשרות דפים או אתר שיש בו רק את הדף הזה).

ספציפית, ביחס לאתר אינטרנט – דף הנחיתה בו עסקינן במקרה זה הוא "מיניסייט" של דף אחד שמנסה להעביר אל הגולש מסר חד וברור, לשם "הנעה לפעולה" מסויימת שאליה הוא מכוון – ביצוע רכישה, השארת פרטים (טלפון, מייל או כל מידע אחר).

דפי הנחיתה הממוקדים נולדו עם הופעת "תוכניות שותפים" – זו חבורה מאוד מכובדת של מקצוענים – AFFILIATE MARKETERS – אשר כל מטרתם בחיים האינטרנטיים היא ליצור קשר הדוק בין רוכש למוכר.

מה שהם עושים זה למכור, כאן ועכשיו, את המוצר או השירות או להניע את הגולש לביצוע פעולה אחרת כלשהי. זה מצריך להביא את הגולש לכדי מעורבות כלשהי, רגשית או שכלתנית.

המוצר יכול להיות בגד יפה, תכשיט מהמם, טרקטור, או פנייה לבעל הדף. דף הנחיתה צריך ליצור עניין רב והוא צריך לשכנע עד כדי שהגולש ישתכנע לבצע את מה שנדרש ממנו באותו הרגע – לרכוש, לפנות או להקיש על מקש מסויים.

מהו דף הנחיתה?

 

כאמור, זהו דף אינטרנט (בודד וגלמוד – עומד בפני עצמו) שמעביר מסר אחד חד וברור לגולש שמגיע אליו. סוג המסר הוא "הנעה לפעולה", כלומר, הגולש צריך ליצור אינטראקציה עם בעל דף הנחיתה. הוא צריך להשאיר את פרטיו או לבצע רכישה.

מה קורה במצב בו הגולש מתלבט? סביר להניח שהוא לא ייעתר לפנייה בדף הנחיתה. מה קורה במצב בו הגולש לא כל כך הבין את המוצר שמוצע לו, והוא מבקש פרטים נוספים על המוצר? סביר להניח שגם במקרה זה – הוא "יברח" מדף הנחיתה.

דף הנחיתה, לרוב, "סוגר" על הגולש מפני אפשרויות אחרות מלבד ביצוע הפעולה שמוֹרֵה לו הדף. אתר האינטרנט, לעומתו, מאפשר לגולש להתרשם ולשוב מאוחר יותר כדי לבצע את הרכישה או הפעולה אליה מכוון האתר.

בואו נעקוב אחר 2 גולשים שמבקשים לרכוש שעון קיר לסבתא ליום הולדתה שמתקיים בעוד חודשיים:

 

גולש 1 הגיע לדף והבין שמדובר בדף נחיתה אבל הוא רצה קצת להכיר את השעון בו מדובר והוא ירכוש אותו בעוד חודש, לאחר שהוא יראה את השעון לבני הדודים שלו, שיאשרו את הקנייה המרוכזת.

גולש 2 הגיע לדף ואף הוא הבין כי מדובר בדף נחיתה (גולשים חכמים, כמו שאתם שמים לב) והוא התלהב מאוד מהמחיר וביצע את הרכישה באותו הרגע.

למה אתר אינטרנט?

אם אתם "רצים למרחקים ארוכים" ורוצים:

א. נוכחות באינטרנט – קידום במנועי החיפוש בתוצאות הטבעיות של גוגל.

ב. מקום בו גולש ימצא אתכם כשיחפש אתכם.

ג. להציע ללקוח שלכם מספר מוצרים וקורת גג אחת בה הוא יוכל להתרשם מפועלכם ומיתרונותיכם.

ד. רוצים לעדכן מדי פעם את המוצרים שלכם, לגולשים חוזרים / נאמנים / מאמינים.

אז אתם צריכים אתר אינטרנט!

יש הסבורים, כי את אתר האינטרנט מחליף היום דף פייסבוק – האמנם?

בעולם בו השיווק הוא הוליסטי ומשתלט באופן מובהק וברור על הפונקציונלי, נראה לי שלא כדאי לכם להשקיע רק במיתוג פייסבוקי, למרות שחשיבותו רבה.

אך גם כאן לא כדאי לקבוע כללים מרחיקים לכת ולומר – חייבים אתר אינטרנט / דף פייסבוק / דף נחיתה / חשבון לינקדאין (LINKEDIN). כל עסק והצרכים הייחודיים שלו. מה שכן חשוב לעשות, ולא תמיד לקוחות יודעים להעריך את העניין – ניתוח צרכי העסק.

לא מספיק להעלות את אתר האינטרנט / דף הפייסבוק / דף הנחיתה. צריך לבחון את המטרות ואת האוכלוסייה ולפי הצרכים וההתנהגויות שלה להעביר לה את המסר הנכון.

הידעתם? לרוב, הקהל הישראלי-צברי מעדיף מסרים קצרים. לעומתם, הקהל הישראלי-רוסי, לדוגמא, מעדיפים טקסטים והסברים ארוכים, ביחס לאותו המסר המועבר. כך גם אוכלוסיות שונות אחרות – דתיים מול חילוניים. דתיים מסורתיים / חרדים. ערבים / יהודים. תושבי הדרום / תושבי הצפון. אמריקנים / ישראלים וכו'…

מה עובד עבורכם כבעלי עסקים? תלוי בקהל היעד שלכם. כדאי לכם להכיר אותו טוב יותר. סביר להניח שככל שתכירו אותו יותר – תמכרו לו הרבה יותר.

 

האם אדריכל צריך דף נחיתה או אתר אינטרנט?

האם הוא מבקש לפרסם מבצע מיידי, פונקציונלי (לדוגמא, טיפול בניירת או חתימה על תוכנית) – ובמקרה זה דף הנחיתה יהיה מצויין!

ומה אם האדריכל מציע לכם לקבל ייעוץ ראשוני חינם על שאלתכם? זה בהחלט עשוי להיות מתאים לדף נחיתה שיבקש מהגולש להשאיר את פרטיו על מנת שהאדריכל יוכל ליצור עימו קשר.

או

שהוא רוצה להציע לכם שירות של עיצוב ותכנון בית החלומות שלכם? – כאן, מוטב שיהיה לו אתר אינטרנט איכותי, מהוקצע, כזה שמסביר על פועלו ומשדר לגולש "אני האיש הכי מוכשר עלי אדמות בעיצוב בית החלומות שלך".

 

האם מקדם אתרים צריך דף נחיתה או אתר אינטרנט?

האם הוא מציע לכם פרסום במקום מסויים במחיר מסויים (נגיד, פרסום ריבוע 120*60 באתר וואלה)?במקרה זה – דף נחיתה עשוי לעשות את העבודה.

ומה אם הוא מציע לכם, ללא התחייבות, לזמן אותו לפגישה כדי לבחון את אפשרויות קידום אתר האינטרנט שלכם? דף נחיתה בהחלט עשוי לעשות את העבודה!

או

שהוא מציע לכם מיתוג העסק שלכם, יצירת נוכחות אינטרנטית אבסולוטית ברשת האינטרנט, כזו שהחברים שלכם יבואו להגיד לכם "בוא'נה – בכל מקום שאני נכנס אליו אני רואה את השם שלך – תגיד, אתה לא מגזים קצת?"

האם רופא צריך דף נחיתה או אתר אינטרנט?

האם הוא מציע שירות "רופא משפחה עד הבית" (לא בטוח שזה אפשרי על פי כללי האתיקה שלהם, אבל נו, מילא)? כי אז עדיף דף נחיתה…

או

שהוא מציע למצוא מזור לכל תחלואיכם. ואז, הוא צריך לפרט על הרקע שלו, הנסיון שלו, המלצות של מטופליו וכד'.

האם מי שמוכר נעליים צריך דף נחיתה או אתר אינטרנט?

משאיר לכם לפתור את הקושיה הזו. נראה לי שהרעיון ברור. ואם לא – תוכלו לפנות אליי בתגובות הבלוג הזה.

דף נחיתה צריך להיות קצר ותכליתי ובעל תכונת ABOVE THE FOLD. כלומר, רצוי לייצר דף נחיתה בו הגולש לא יידרש לגלול את הדף – בכלל. המסר צריך להיות חד, ברור ותכליתי.

רצוי לשלב בו את כל הכשרונות והכישורים שלכם בהעברת המסר. כל מילה חייבת משמעות. כל תמונה, צבע, מרקם צריכים לשדר לקראת השגת המטרה.

אז מה החלטתם – אתר אינטרנט או דף נחיתה? בדקו את המטרות שלכם, המוצרים שיש לכם להציע, התייעצו במקדם האתר שלכם ואיש השיווק שלכם – הם יוכלו לתת לכם הכוונה יותר ממוקדת! כי חבל להוציא סתם כסף. זה בטוח בא על חשבון משהו אחר.

עלויות – לרוב, דף הנחיתה יסתכם בהוצאה של מאות שקלים (עד 1,000 ש"ח) ואתר האינטרנט עשוי להגיע ל- אלפים ועשרות אלפי שקלים.

אם יש לכם שאלות נוספות, הבהרות, תוספות או הערות כלשהן – אתם מוזמנים להעלות אותן בסוף הבלוג, בתגובות.

Powered by WordPress | Designed by: suv | Thanks to trucks, infiniti suv and toyota suv